Fascistiska antifascister ain’t no fucking vänster

Jag sätter på kaffet och tar in tidningen. GP har som förstasida en hotfull bild på maskerade aktivister och eld, det är en stor grej om Våldsvänstern™. Jag blir trött. Så ska jag säga åt Panam att stiga upp och lukta kaffet, jag går in i sovrummet och hon säger bakom mobiltelefonen att hennes vän anhållits bland övriga 1000 i Köpenhamn, under demonstrationerna kring klimatmötet, och suttit i handklovar flera timmar på marken i kylen. Fraktats långt åt helvete för att sitta i provisoriska läger *host* celler.

Kontraster, olika perspektiv.

Varför blir jag trött? Är inte AFA, RF, resten, faktiskt våldsamma och bör polisjagas och pressomtalas? Jo det är de, jo det ska de. Men dessa etiketter, det är som att kalla firmaslagsmål för supportervåld: inte samma sak. Vänster tror de att de är, eller utanför allt kanske och säger anarkister, men i själva verket är ju inte Antifascistisk Aktion så mycket annat än just fascister själva. Omvända nazister med våld, eller framför allt hot? Inte mycket annorlunda än att måla judens häst grön för att jaga honom från stan. Ni kan alla fucking blow me med era hämnarmetoder.

Men pressen kan också fucking blow me. Det är så idiotiskt att försöka förstå särskilt den göteborgska fejden mellan AFA och nazister som en ideologisk fejd, det smartaste hade snarare varit att skicka Aschberg och Grannfejden eftersom allt det handlar om är hämnd och tre varv skruvad fanatism. När man ska kartlägga något sådant ska man behandla det som Crips & Bloods, Hells Angels och Bandidos, rivaler om ett område med historien som främsta konfliktpådrivare.

Att sätta ideologisk flagg i första hand är att skapa föreställningen om sambandet mellan fredliga 100.000 demonstranter och ett hundratal miffon med sten och under lymmelpaketet skära av tåget på godtycklig plats för att behandla alla bakom gränsen som Al-Qaida.

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Fascistiska antifascister ain’t no fucking vänster

  1. Pingback: Nerd Life Deluxe B-L-O to tha double G » Blog Archive » Och nya stenkastare skapas just nu

Comments are closed.