Trollkonster av Strömmen?

Ibland undrar man ju om inte Pär Ström faktiskt är out trolling mest. Dagens Sidan 4 i Expressen är i alla fall antingen ett skämt på Ströms egen bekostnad, eller någon slags sarkasm han kör med helt medvetet. Javisst tror jag mest på det förstnämnda.

“Vi som brinner för jämställdhet struntar ju i kön och tycker att kompetens ska styra vid tillsättningar. Då kan det mycket väl råka bli personer av samma kön flera gånger i rad.” Ja, så skriver Strömmen i en text vars tes är att det är fucked up att det än en gång blivit en kvinna i EU-kommissionen för Sveriges del. Hur får han egentligen ihop det där? Har alltså myntaren av den fjantiga frasen “jämställdhet à la carte” än en gång bevisat vem det är som plockar friskt från menyn och skiter i allt annat?

Nä men det är väl klart, att han förstås syftar på att det just eftersom det blivit tre kvinnor i rad MÅSTE vara på grund av jämställdhetsskäl. Och nog har han exempel på röster om den saken, det är ju givet för såna hittar man alltid, men var det någon av dessa röster som var politikerna som faktiskt utnämnt Malmström? Njet. Vad vet Strömmen egentligen om skälen till hennes utnämnande?

Nog tror jag han försöker sig på en sarkasm, att vi allt jiddrar när det är bara män på posterna men inte när det är bara kvinnor, och vad sa vi nu då? Ja för det första sa vi att det fortfarande i Kommissionen som helhet är stor mansdominans, vi sa att Malmström valts ut för att hon fan är med överallt när vi snackar EU och har alltid varit ett toppnamn från Alliansen, vi sa att nog är det väl lite sant att det ofta gnälls över att män är i majoritet på mäktiga poster.

Det är ju bara det att precis som när tjejer i skolan uppfattas som dominerande i samtal då de faktiskt bara har ordet 40% av tiden, så blir varje situation när kvinnor faktiskt har majoritet, eller skenbar majoritet, uppblåst till feministiskt maktövertagande. Hmm … det verkar ju faktiskt som att … ja precis: När kvinnor är i majoritet så är de först och främst sitt kön. Var det inte den saken som Strömmen tyckte var tråkigt med Malmströms nya post?

This entry was posted in seriöst and tagged , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Trollkonster av Strömmen?

Comments are closed.