Pappor finns inte

I dagens GP fanns en artikel om amning och alkohol (inte på nätet ännu vad jag sett). Efter att Livsmedelsverket ändrat sina rekommendationer för saken, från nolltolerans till att ett par glas vin inte är någon fara för barnet, är många på M/BVC fortfarande skeptiska och menar att det är säkrast att avstå helt.

Ja alltså att ingen alkohol av farlig mängd förs vidare genom mjölken verkar man acceptera, men herregu: mammorna får ju inte vara påverkade när de har barn! De blir sämre på att läsa av barnet och tappar omdömet yadayada. Det kunde man förstås tänka sig, var inte full när du bär bäbis. Om det inte var så att det ofta finns fler föräldrar att tillgå än en mamma.

Det är alltså 2009 och förälder betyder fortfarande bara mamma. Ingen annan kan ta hand om barnet och läsa de jävla signalerna, kanske rentav vara hemma själv med barnet medan mamman får lite ledigt. Pappor finns inte.

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Pappor finns inte

Comments are closed.