Resan eller målet?

Jag hörde det först av Soraya i Kvällspasset, men det kan väl för svensk del härledas till Nyheter24. (Även om andra fortsatt sprida saken däremellan, Expressen skriver typ samma med ännu roligare no shit sherlock-variant av citatet nedan.)

Det skrivs alltså för den som inte orkar klicka om att högre EQ betyder lättare att få orgasm för en kvinna, och så blir rubriken Smarta tjejer har skönare sex. Och den ännu mer puckade underrubriken En smart kvinna har bättre sex än en bimbo. Härligt skrika eller sucka-ögonblick. Jag väljer kanske mellanvägen och kan lite halvblasé påpeka på exakt vilka sätt detta är puckat.

För det första kan det ju påpekas att själva EQ-måttet knappast har att göra med det vi generellt kallar intelligens. För det andra kan det påpekas att det vi generellt kallar intelligens knappast täcker hela företeelsen intelligens (hej sätta likhetstecken mellan att vara påläst/ha triviahjärna och att vara smart!). För det tredje kan det påpekas att den du tänker är en bimbo i så fall lika gärna skulle kunna ha högt jävla EQ och den du tänker är en “smart” kvinna vara typ rain man och därför få jävligt lite ligga. För det fjärde är “bimbon” något som bara finns i andras ögon och andras ögon vet jack shit om en snygg/slampig/lättklädd bruds intelligens.

Men framför allt är det fel i grunden att sätta likhetstecken mellan “skönare sex” och fler orgasmer/lättare att få orgasmer. Det bygger på ett antagande om att alla upplever sex på ett sätt som jagar det där lilla ögonblicket och att allt annat är oväsentligt. Traditionell manlig kultur någon? Herre jävla gud vad människor kan vara dumma i huvudet samtidigt som de säkert sitter med papper på IQ 135+, eller EQ detsamma.

Ja, och så måste det ju sägas att även bortsett från det mesta ovanstående ger citatet “EQ verkar ha en direkt påverkan på kvinnors sexuella beteende och kommunikation” mitt svar NO SHIT SHERLOCK, eftersom det som just beskrevs var en del av själva innebörden i EQ. I bästa fall har ni styrkt nån slags relevans för ett mått jag redan betvivlar är så jävla viktigt. Extra no shit på att inse koppling mellan att ha bra sex och vara bra på att kommunicera.

This entry was posted in seriöst and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Resan eller målet?

Comments are closed.