Äntligen ideologi

Jag brukar vanligen betrakta (c) som ett rätt meningslöst parti. Jag vet, sorry. Men det måste ju sägas nu att de verkligen är on fire. Jag behöver inte ens hålla med dem för att tycka att förslaget om integritetsbalk, CUF:s ställning mot sexköpslagen, samt Federleys KU-anmälan av Regeringen alla är rätt så swashbuckling grejer att hala fram. Man kan väl anta att det är pga EU-valet som närmar sig, men faktum är att det ändå är uppfriskande mycket ideologi.

Är det nåt som saknas så är det ju det. Att istället gå till val på specifika summor mer i plånboken som Alliansen gjorde sist, det är så jävla lökigt att jag inte vet vart jag ska ta vägen, och i allmänhet lider partipolitiken av enorm brist på kurage ideologiskt. Bara floskler återupprepas.

Mest glädjande är det förstås att till och med Federley kan få till nåt riktigt bra. Regeringens agerande är faktiskt helt fucked och definitivt ett politiserat styre när man ska sätta AP-fonder på att också försöka påverka företag man deläger att slopa bonusar. Och att staten alls börjat peta i AP-fondernas drift är förstås inget annat än populism för att slippa folkets obefogade fjantvrede inför bonus och avgångsvederlag. Tänk om vi hade haft lite badass försvar från fackets slaktlamm också, att höra henne säga typ Nä det här är inte ett problem, sug på den. Protestera mot pensionssystemet istället om ni ska lacka. Där hittar ni det verkliga problemet.

This entry was posted in seriöst and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Äntligen ideologi

Comments are closed.