Shout out to Li Österberg

Häromdagen lånade jag Li Österbergs första egenskrivna seriebok Det är inte så här det ska vara på bibblan och fick en oväntad bonus. Svaret på den eviga frågan! Inte för att jag letat så jättenoga, men jag har länge velat ta reda på vad en tecknad serie som gick på 3:an i kanalens barndom hette – den som handlade om jakten på Eldorado och var en av de första jag kan minnas i animestil att sändas i Sverige. Signaturmelodin har varit hyfsat fast i huvudet i snart 20 år men vad den hette har varit bortblåst. Så får jag titeln genom ett replikskifte mellan två karaktärer i Österbergs bok och jag fullkomligt jooooobla!

Nu sitter de där, de tre första delarna, på min hårddisk och väntar på att ses. Les Mystérieuses Cités d’Or. (Och så ligger senaste Johanna-delen Pusselbitar av Österberg/Rochling på sängen här intill.)

– – –

Visst räckte det med en enkel googling på “guldstäderna”, den enda jag minns från signaturens svenska text, men eeh… Ibland kommer man bara på vad man vill leta efter när man är AFK. The Mysterious Cities of Gold ska man söka på om man vill hitta nån slags förbjuden verksamhet som levererar.

This entry was posted in vardag and tagged , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Shout out to Li Österberg

Comments are closed.