Feministiska Skanska

Jag planerade att göra nån slags quick fix remix på Pär Ströms senaste fånerier på Newsmill, men det kanske jag inte kommer orka. Så, istället för att ackompanjera en längre och resonerande text jag jobbat på och tänkte få upp snart, ska jag bara snabbhåna den främsta dumheten.

Självklart är det den lilla överdriften att det dykt upp krav på att kvinnor ska undantas från uppsägningar nu i kristider som är anmärkningsvärd. Den snabba googlingen, som i Ströms spår som vanligt ledde direkt till källan på första träffen, gav mig informationen på hans egna GenusNytt, med hänvisning till Ekot för vidare detaljer.

Det handlade alltså om att ETT företag i EN situation själv önskade behålla nyutbildad kvinnlig arbetskraft istället för att enligt LAS få sparka dessa. Företaget var Skanska, och det är så fabulöst roligt att Ström vill få det till att Skanska skulle representera feministiska krav i Sverige 2009.

Öron och ögon öppna inför mer om denna debatt!

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Feministiska Skanska

Comments are closed.