It’s the remix, baby!

Fattaru hur länge jag tjatat om den här saken eller? Hur många små teaserinlägg jag skrivit här, som ändå inte riktigt förklarar vad jag hållt på med. Hur många gånger jag hypat för vänner. Ändå varit så slapp att jag inte kunnat ta mig samman för slutordet som var de tenda som itne stod klart redan i typ september. Men nu är ju faktiskt en dag efter Internationella Kvinnodagen en helt utmärkt dag att släppa något liknande. Jag skrev i pressreleasen att det är mäns tur, och det är lite det som är poängen. Antifeminismen utgår så ofta från män och invändningar om just mäns utsatthet på olika områden, som om det skulle vara ett slags bevis på att kvinnor inte kan vara underordnade generellt, eller ens vara så utsatta på “sina” områden, om man nu ska använda ett sätt att se det från sådant håll. Och ändå är ju mäns problem vad gäller jämställdhet inget annat än samma mynts baksida.

Självklart får man problem i en vårdnadstvist om strukturen avgjort att kvinnor är förstahandsföräldrar. Självklart blir män hårdare dömda i rätten om kvinnor betraktas som en vän och vårdande varelse. Självklart är det inte feminismen som hävdat det sistnämnda, och självklart baxnar jag när sådana fördomar samsas med fördomar om håriga flator. Men det är ju just detta, man är så vanvettigt hemmablind att det inte går att greppa hur en person får ihop den ekvationen, och framför allt, har jag insett, efter att ha pratat med icke-feminister som ändå varit välvilligt inställda, att bara själva begreppet struktur verkar tas som om man skulle anse att det är något medvetet planerat och skapat. Att vi skulle tro på en illuminati av män i kåpor som utesluter kvinnor. Vet vi ju att det inte är! Men glömmer förtydliga.

Det är var remixen handlar om. Förklara misstaget. Peka på hur samma utsatthet som pekas på är ett uttryck för samma strukturer, som naturligtvis också drabbar män. Att inte hålla på sig när det blir för lustigt för att garva åt, men ändå förklara. Orkar du inte läsa allt räcker det säkert med kapitlens sammanfattningar. Och kom ihåg att remixen är ett verk av en enda feminist som inte delar alla åsikter med alla andra feminister/feminismer, och ibland är det till och med krig. Men när det blir basic stuff kan du lita på min koll över Pär Ströms. Go figure.

Mansförtryck och Kvinnovälde – Grovt Initiativ RMX (pdf, 32 MB)

Fullständig pressrelease med kontaktinfo (pdf, 61 KB)

This entry was posted in public announcement, seriöst, vardag and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to It’s the remix, baby!

  1. Pingback: Nerd Life Deluxe B-L-O to tha double G » Blog Archive » Göromål.

Comments are closed.