Penisförlängaren

Humorscen: Skallig man kör förbi på gatan i en flådig bil av något slag, vad vet jag om märken men säg att det är en Lamborghini. Fort kör han, eller om han gasar lite grann. Så står vi på trottoaren intill och ba ”penisförlängare ….. höhö.”

Scen 2: Chef av manligt kön missbrukar makten sin och skäller på olika sorters praktikanter. Kontorslandskapet är knäpptyst och lyssnar, sen går chefen till annat rum och kontorsråtta 1 säger till kontorsråtta 2: ”liten kuk han måste ha som tuppar runt med sin makt så där ….. höhö.”

KUL VA????

Nä.

Låt mig nu inte gå så långt att jag tar detta till någon slags ”OMG mansförtryck!”-fest, stackars oss och våra skärskådade kukar osv (trams), snarare handlar det om ett missförstånd korsat med könsstereotyper. Så här:

Både kompensationstyranni och kompensationskonsumtion existerar förstås. Problemet är bara att det inte egentligen handlar om den lilla penis man eventuellt har, utan om självförtroende. Vad vi egentligen säger om vi skojar om en liten penis är ”så osäker han måste vara som behöver fetbil/aggrobeteende/nåt annat”. Oftast är vi förstås latent medvetna om det och det är här sterotypen kommer in, nämligen vikten vi lägger vid kuk som maktfaktor.

Att skämta om någons uppenbart pyttiga penis gör inget annat än att dels förstärka betydelsen av stor kuk i sexuella sammanhang och dels förstärka betydelsen av stor kuk för självförtroendet och i förlängningen makt. Att som kvinna skämta om en mans pyttekuk är inte att utradera maktsymbolen kuken, utan att förstärka den, och att samtidigt underkänna sin egen förmåga till självförtroende och makt. Liten kuk = inte riktig man = inte mäktig = män är mäktiga och kvinnor …. whatever.

Och, naturligtvis, gör lillpenisskämten det hela självuppfyllande och får män med faktiskt liten kuk att tro att den har denna enorma betydelse för deras förmåga till allt möjligt i livet. Inte mansförtryck, men kukförtryck.

Stackars kuken, den vill bara vara kuk och inte hålla på och leka linjal för framgång.

Kommentarer inaktiverade.