Wild Wild West

En av de mest efterblivna saker jag vet är grabbklyschan om att man skulle se på porr för att lära sig grejer. Inte för att det är omöjligt, men jag kan inte med att låtsas som om det skulle vara ett första motiv för vare sig produktion eller konsumtion. Bästa kameravinkel inte samma som ”fuck yeah va skönt”-vinkel, som ett exempel på uppenbar fail.

Men när jag läser Karolina Bångs nya seriebok Cowgirls är det fanimej den perfekta blandningen av utbildning och erotik. Fast mer från andra hållet. Jag läser det som en handbok med storytelling som själva det pedagogiska greppet, snarare än som porr med pedagogiska inslag.

Mellan fistinglektioner och annat byggs detaljerade historier och sexscener upp som påminner mig om de tecknade knullillustrationerna i en gammal sexhandbok för ca medelålders gifta par som jag brukade smygläsa på det lokala biblioteket som 7-åring. Som om dessa gett fingret åt sin stela kontext och dragit ut på egna äventyr och visar upp sig från alla vinklar och aspekter, inte bara de mest motljusknullande kärleksmyziga.

Jag läste någon recension som gnällde lite på tunn story, men det gör liksom inte något alls även om man skulle instämma. Nog för att det är ett skitsnyggt grepp att bara exkludera män helt och hållet, som om de aldrig funnits, det kunde man komma hur långt som helst med litterärt sett. Jag blir ändå som gladast över boken när jag läser den som sexnörd än som bok- och serienörd. Eller för den delen som porrgubbe.

Kommentarer inaktiverade.