Gummikrig

Vad händer? Bred front mot kondomen?

Först var det några världsfrånvända jeppar i DN Debatt som helst ser att unga tjejer drar i sig lite extrahormoner istället, och lär sig lite farmaceutisk kroppskontroll. Eventuell graviditet är tydligen värre än dödsherpes och superaids. (Läs gärna Hanna Fridens kommentar på detta.)

Nu är det norska kristdemokrater som ser det som principfråga att gömma undan kondomerna med ca ett fort byggt av biblar så ungdomen inte får för sig något. Asså jag vet inte om kondomautomater i skolan är fullt nödvändigt, jag tror det är bättre att gratislanga via tex skolsköterska, men följande snedsyn på världen är alltid kul att rasa mot:

”- Detta kan leda till en onödig sexuell press bland tonåringar. Vi anser att det är fel att uppmuntra 13-åringar att ha sex. Kondomer finns redan tillgängliga hos skolsköterskan och på apoteken, säger [Rigmor Andersen] Eide.”

Jaså, Eide? Tyvärr är det ju inte ens med synen att 13-åringar ska undvika sex till varje pris så att kondomfrånvaro hjälper ett jävla dugg. Det är helt enkelt inte en uppmaning till sex att kondom finnes. Lillgrabben går förbi automaten och ba ”Ånej samhället kräver att jag knullar min kaereste!”????

Ljug, båg och hjärncancer.

Kommentarer inaktiverade.