Högkonjunktur för sex

Jag kanske inbillar mig eller bara känner någon form av flåsande konkurrens i nacken, men är det inte proppat omkring mig med nya arenor för att prata om sex? Jag gillar det alltså.

Först Sex & Blandat här, så har SR dragit ihop sajten Ligga med P3 och Kärleksakuten har fått NE:s kunskapspris och knullträdet fick ett reklampris nyss (som jag tyvärr inte minns vilket det var). Snart kommer också Bangs sexnummer ut, vilket lär bli grymt.

Som vanligt kan jag störa mig på fluff och trams bitvis, men det är verkligen glädjande att se dominansen av kvällspress och könsstereotypa magasin-genren bli utmanad av starkare krafter än de små krypin på nätet där man alltid fått prata fritt. Mer är bättre, alltid. Jag tror faktiskt att vi ser en högkonjunktur för sexprat.

Jag tror också, inte helt olikt det Agnes Arpi skrev om i Aftonbladet debatt igår, att vi har internet att tacka för väldigt mycket av detta. För det är inte bara upplysning och debatt utan också skildringar och small talk som gör vågen stor.

- – -

Bonus! En längre text i DN om Kärleksakuten.

3 reaktion på “Högkonjunktur för sex