X marks the spot


Kartan till den heliga klittgraal? Foto: Stockholms Auktionsverk/Scanpix

Här intill har jag idag fått svara på en fråga om hur man egentligen ska få en tjej att komma, särskilt med – vad personen hävdar är – en liten kuk. Jag svarar förstås att penetrationen oftast inte är grejen och att det är händer och tunga som är the big thing att bli bra på. Samtidigt har Ligga med P3 lagt upp en liten skoj menad saga om jakten på klittan. Klitoris, ja, den nämnde jag visst bara i förbifarten. Varför då? kan man tycka. Den är ju viktig.

Ja för fan. Men det finns problem. Precis som med G-punkten och andra bokstavsytor är nämligen klitoris omtalad på ett märkligt och mystifierat sätt. Som nedgrävda skatter och hemliga platser, magiska nycklar till all härlighet som kräver långa marscher över halva Midgård för att hittas. Nu vill jag inte dissa Ligga med P3 bara för en lite gullig story (plus att den var rätt kul och ambitiös), men det är ett typiskt exempel på den beklämmande spridningen av konceptet The Quest for the Holy Clit-Grail.

Det viktiga med samtliga känsliga zoner och punkter – från de mest känsliga till de bortglömda och helt individuella – är ju inte hur man hittar dem utan vad man gör med dem. För när man hittat nåt är det inte bara trycka på knappen liksom, det svåra är att göra rätt – och att anpassa sig när ”rätt” plötsligt var något annat.

Men allt hänger inte på dig heller! Det är dumt att helt och hållet se orgasmer vid partnersex som resultatet av en persons jobb på en annan. Förutom att alla vill ha det olika så ska det mycket mer till än bara dina amazing skillz, även om du skulle kunna lyckas rakt av nån gång. Tänk dig i rollen som den som ska komma. Hur tänker du själv innan orgasm, finns det fantiserande eller fokus på något? Hur rör du dig tillbaka, spänner du musklerna kring könet? För män och kvinnor detsamma är det underlättande att kunna göra sig bekväm samtidigt som någon annan hjälper till. Vilket inte är oangenämt för partern heller.

Till sist: Klitoris är faktiskt inte svår att hitta, att ständigt låtsas som om detta var fallet (även för människor som sett en enkel anatomiskiss) är om något en självförtroendemördare. Och har man ändå svårt att hitta så frågar man innehavaren, eller passar på att uppskatta det hela medan man känner efter.

Kommentarer inaktiverade.