Glada kondomens kondomskola


Lär dig tekniken med den glada mustaschkondomen! Foto: Mahesh Kumar A/Scanpix

Det är uppenbart när man läser Olle Anderssons lilla raljerande, om den enligt honom alldeles tokiga svenska lagstiftningen, att han inte bara har noll koll på vad han pratar om utan även har noll koll på korrekt kondomhantering.

75 gånger uppskattar Andersson att kondomen pajat eller trillat av i samlivet med hans fru – utan att han märkt detta vid aktuella tillfällen – och det måste ändå ses som gravt underkänt för en vuxen människa. Har vi någon uppgift på hur många barn Andersson har förresten?

I den händelse att detta är ett utbrett problem måste jag därför gå igenom hur man gör:

1. Öppna förpackningen. Detta görs genom riv i därtill ämnad perforering eller på annat lämpligt och försiktigt sätt som ej skadar innehållet.

2. Kontrollera rullningen och placera kondomen på toppen av önskad penis eller annat objekt* så att rullningen går på utsidan. Tänk att det är som om brättet på en hatt krullats uppåt.

3. Kläm ut eventuell luft ur toppen av behållaren för att undvika lufttryck och sprickningsrisk.

4. Rulla ned så långt det går.

5. Ligg, eller vad du nu ska ha den till.

6. Vid varje urdragning, särskilt vid slaknande av aktuell penis, se till att hålla om kanten på kondomen så den ej trillar av.

7. C’est tout!

Lycka till i framtiden, Olle!

P.S. Rätten behöver du nog inte oroa dig för.

– – –

* Kom tex ihåg att en god idé är att trä på kondom även på en dildo eller liknande om denna används både vaginalt och analt. Även att i allmänhet byta kondomer emellan om anal penetration inträffar före annan.

2 reaktion på “Glada kondomens kondomskola

  1. OBS! kolla datumet också, detta är alltid tryckt utanpå förpackningen (iaf på RFSU-kondomer)