Tare lugnt med romantiken

I söndags satt jag och vred mig i tevesoffan då Ensam mamma söker-Emma valde bort snubben hon tidigare favoriserat och verkade vara kär i, då hans avslutningsdejt var ”för opersonlig” och den andra snubben ändå dragit till med blomblad på sängen och allt. Man behöver ju inte utgå ifrån att det var det enda, vafan vet jag om dessa människor egentligen, men programmets budskap blev likväl: romantiken före allt. Eller snarare bilden av vad som är romantiskt.

Det är synd. Eftersom det lika gärna kan bli enorm fail på sådant när man tror på vida gester framför rediga känslor, sina egna och andras. För den som inte bara mår dåligt av sånt kan man underhållas av detta i de frekventa klippen på YouTube där snubbar friar på olika sportmatcher och dylikt. Och nekas. Och få tröstas av en klubbmaskot i stor jävla björndräkt medan lagens spelare fnissar igång matchen igen:

Via klippets related-spalt hittar du horder av vidare förnedringsklipp.

I sommar ska jag gifta mig. Jag är glad att jag mer fnittrade fram ett allmänt varför inte-förslag än drog till med dessa gester. Man kunde ju tycka att det att ta en chans och förlora är bättre än inget alls, men det är förstås bara båg. Och så är man taskig mot den som sätts i situationen ovetandes. Gärna stora kanoner om man är sån, men var lite säker först va?

Bonus med extra förnedring!

– – –

Dock att!!!11 Aftonbladet gör stor affär av efterspelet för Emma i Ensam mamma söker. Det är epic lulz. Dejting-teves sjukhet blir än mer tydlig i och med det där intervjuprogrammet de kört.

En reaktion på “Tare lugnt med romantiken