Ge mig fler followers

Om sex och dans, kommunikation och följande.

Jag var på väg att skriva något om det där med dans och sex. Eller kanske att dans inte alls, som ibland hävdas, handlar om/är sex. Det var efter ett ABF-seminarium förra veckan om pardans, där saken togs upp. Att kroppar kommer nära och rör sig på ett eventuellt sexigt sätt är liksom en sak, dansen är ändå sin egen också. Jag  tror inte att sex är det högsta målet med dans lika lite som med något annat.

Men även om det är olika saker med respektive egenvärde finns likheter när det kommer till kommunikationssätt. Tanja Suhinina skriver om vad man kan kalla förande och följande i sex. Framför allt då om nyttan i att lära sig vara en god följare även som heteroman. ”Typ det där med att subtilt men ändå begripligt antyda vad man vill ha och hur man vill ha det.”

Jag har fått uppfattningen att straighta män är tysta under sex (varning för vaga grunder men ni får gärna vittna!), och det vore ju en rimlig förklaring att ljud och annat ingår i en följarroll som inte ses som manlig. Bara att sätta igång och träna då. Jag kan i alla fall garantera att bra signaler från goda följare är det bästa man kan få om man vill veta vad man sysslar med.

Ärligt talat tror jag bra skillz i pardans är väldigt användbart i all annan form av tyst kommunikation inklusive sex, så det får vara kopplingen sex och dans emellan. Däremot tror jag inte man måste ligga sen för att man dansat bra ihop.

6 reaktion på “Ge mig fler followers

  1. Bra att kommentarerna kan ta radbrytningar. Hoppas det jag menar framkommer, hur som. Den kloka danspartnern har i alla fall sagt typ det rättaste jag hört om sex – ”Jag trodde det skulle vara mer föra-följa, men det var mer följa-följa”. Jag borde fan bara blogga just det citatet.

  2. Men du. Vadå ”ge mig fler followers”? Vad ska du med straighta killar till? Du får ge dem till mig om du hittar såna!

    • Haha vafan. Fler borde lära sig följa bara. Plus att det var en rolig twittervits.

  3. Åhå! Det här inlägget (och Tanjas) tilltalar mig på så många plan. Nu är jag ju lite sent ute, så jag ska bara säga kort: Ikväll ska jag på en dansworkshop med namnet ”Vem är det som för egentligen?” som handlar om tekniker och tankesätt för att byta roller flytande under dansen. Det är ett fantastiskt lekfullt och roligt sätt att dansa, en favorit helt enkelt, och jag undrar om inte tankesättet är överförbart på sex. To be continued.