I would do anything for love but I won’t get an Iphone

Det funkar ju inte på det sättet att alla ska ha den där hypegrejen. Det görs inte för ligg och görs inte som runk. Och att säga det är bara reproduktion av skitsystemet.

Jag ser vår nöjeschef Quetzala Blancos debattinlägg i Expressen idag främst som en form av god och rolig trollning. Den fantastiska horden av hatare i kommentarsfältet gav många goda skratt. Det kan de gott ha, Iphone-älskarna. Jag svor också själv över hypen på nya modellen häromdagen.

Men åh, åh vad jag avskyr hur det så ofta framställs som att allt män gör är för att få ligga. Det är inte annat än en förlängning av tanken att män skulle behöva olika specialtaktiker och lockbeten för att ragga medan kvinnor har sina kroppar och that’s it. Iphonesekterism må vara löjligt eller kanske till och med problematiskt men snarare något homosocialt om man nu ska prata om en grupp män. Att imponera på varandra med och inte på kvinnor.

Att vissa förstås tror det är värsta social status-boosten som kan ge ligg är inte samma sak, precis som inte alla DJ:s är det för att ligga bara för att vissa raggar med att säga att de spelar skivor.

Såklart det inte är seriöst menat att de raggar med telefonerna. Hån om att inte få ligga drar folk till med lite närsom för lite vadsom. Det hindrar dock inte mig att peka på det och säga att #vafan. Jag vill inte ha ett samhälle där alla män är Barney Stinson och då får man börja med att inte behandla alla som att de var så.

– – –

Update: FÖRLÅT Eric för att jag råkade ge bort ditt jobb och skriva fel chefsposition på Quetzala! Måste varit full. Nöjeschef, inte nyhetschef alltså. #pinsamt

Kommentarer inaktiverade.