Onsdagsbeef: Ta dig i anus, RPM

Roland Poirier Martinsson är om möjligt mindre värdig debattmotståndare än självaste Anna Anka. Men det är inte alltid sånt framgår när denne publiceras seriöst i SvD, så det är bäst jag lägger RPM på tallriken ändå.

Det finns två vägar att gå när man ska mota en RPM som gått i spinn över sexpropaganda i skolan.

Den första är lätt och snabb. Nej Roland, du har fel. Du skruvar sanning 45 varv och hakar upp dig på samma spår som en trasig vinylsjua. När det skulle vara så lätt att gå till RFSU och kolla vad de faktiskt kör med på sina inhopp i skolan (inhopp när skolorna så önskar är allt de får, ingen har gett RFSU någon makt över läroplan och rektorer).

Nä jag känner ingenting. Inget analsex. Och lagen säger jack shit om mognad för sex om man är under 15 – två 14-åringar får göra vafan de vill tillsammans – vilket gör det stendött som argument för att skolan skulle verka för avhållsamhet.

Men Roland Poirier Martinsson behöver dessa överdrifter för att få med sig andra i kampen mot sex. Han kunde inte bry sig mindre om det var sant eller inte eftersom hans gräns för acceptans går långt tidigare än gruppsex på Ibiza. Därför är andra vägen bästa beef: Om det vore sant allt detta? Vad säger det?

Ja herregud, det vore rent utopiskt.

Det är lätt att hänga upp sig vid analen, jag vet. Roland, det är inte farligt. Det är lätt att hänga upp sig vid tiokampen. Roland, det är inte farligt – men inte så jävla vanligt heller – och Ibiza är en bara plats som alla andra. Men skulle det vara farligt kunde du ändå inte hävda att skolan accepterar eller till och med uppmuntrar till det bara genom att tala om det (läs gärna Tanja Suhinina om den saken och vad det då skulle innebära för alkohol/narkotika-undervisning). I värsta fall kan vi tala om en skademinskning där porr och skrythistorier gärna glömmer glid och respekt.

Framför allt är inte sex farligt. Inte i sig, för någon. Sex är inte bara för den långsiktiga tvåsamheten precis som tvåsamheten kunde klara sig bra utan sex. I botten av din önskan om avhållsamhet och att helst gifta sig först finns bara en tanke om att en dotter som haft sex är skadad eller förbrukad. Sonen är vårdslös förövare.

Roland, du frågar: Vilka är dessa föräldrar med en en försiktigare syn än RFSU på sina barn sexuella utlevelser?

Roland, det är du. Och, får jag anta, kanske även din hemmafru.

Skrivet av:

Kommentarer inaktiverade.