Bonustips! Bonusbeef!

Whoa det händer så mycket kring that ol RPM. Jag är glad, till och med överlycklig, att ha en sån göttig text att raljera över igen och igen.

Alla måste verkligen läsa Tanja Suhininas ännu bättre och noggrant redogörande inlägg kring både glömda aspekter av RPM:s moralism och om TV-inslaget som lär vara utgångspunkten för dennes vrede.

Viktigast är förstås hennes pik att det inte finns något som säger att vaginalsex skulle vara särskilt mycket mindre riskfyllt eller avancerat än analsex (how many räcker upp handen om jag frågar om ni gjort det förra utan nog med lubrikation? om det gjort ont men ni skitit i det?), samt att det där med att loppet är kört om de försiktiga föräldrarna fått sina barn utsatta för en enstaka sexpositiv RFSU-lektion.

För där är ju det absolut största logiska felslutet i hans resonemang (med god tvåa att tolka byxislagen som att alla under femton är förbjudna sex med varandra). Jag återkommer strax.

Det nämligen också som att Roland blivit arg! Åtminstone gormat över att jag inte fattat nåt (jag kan väl anta att det är lite med påtryckningar som folk rasar över sånt här). Det är fantastiskt. Det är alltså oväsentligt enligt honom att RFSU är exempel, det hade lika gärna kunnat vara någon extremkristen organisation som exemplifierade skolans misstag att ta in extremister för att göra livet surt för föräldrarna. Men att det var på skolans ansvar förstod jag såklart. Det jag beefar mot är ju den syn på sex som han själv för fram som sin egen, han förespråkar uttyckligen avhållsamhet, han tror att loppet är kört om ungen haft sex, han tror att analsex är döden och han kallar verkligen RFSU för extremister oavsett om det var huvudpoäng eller inte.

Inte minst gör han just sexualundervisning till en speciell fråga som vi ska vara extra försiktiga med så inte föräldrar blir arga. Lämpligt är det då att hans andra exempel han lika gärna kunde kört vore en religiös organisation. Båda dessa frågor – sex och religion – är verkligen betraktade som något extra känsligt där skolan plötsligt får hundra gånger mer indoktrinerande makt än, säg, historieundervisningen. Är inte det själva problemet?

För det logiska felslutet liksom, vi kör citatet här: Slutligen, om det finns föräldrar som anser det viktigt att deras barn tidigt får utforska sin sexualitet, då finns det inget som hindrar dem från att öppna de dörrarna. Men om skolan förespråkar den allra friaste synen på barns sexualitet är loppet kört för föräldrar med försiktigare filosofi.

När skolan kör försiktig linje, då är det fortfarande möjligt för föräldrar att själva lära ut det de vill. När skolan däremot kör en sexpositiv linje, då är det helt omöjligt att påverka som förälder! Loppet kört, som sagt. Information om sex som Pandoras jävla ask.

Jag kommer inte vinna över honom till en bättre syn om så hell freezes over, men jag fortsätter gärna för andra sprida budskapet att hans skräckbild inte skrämmer mig ett dugg. Säger som Vengaboys istället, we’re going to Ibiza!

Skrivet av:

Kommentarer inaktiverade.