Skytteltrafik

Vi kanske ska kalla det för en backlash för det sexpositiva (fan också nu tvingades jag använda ordet) när också Göran Skytte får plats i SvD för att skriva en exakt likadan text som RPM. Förutom att jag flabbar hårt åt just upprepningen kan man ju definitivt säga att Skytte går jävligt hårt på det spåret som RPM försökte låtsas som att det inte handlade om.

Skytte argumenterar mot sex. Det är upprepningen. Han argumenterar till och med mot ordvalen kuk och fitta, samt inkluderar instruktionen om hur en kondom träs på i sin beskrivning av hur illa det är ställt.

Frågan om med vilken rätt RFSU:s syn får plats i skolan är en seriöst intressant sak i sig, och jag kan argumentera för den saken också. Men gubbar, låtsas inte som att det i grunden handlar om något annat än att ni är rädda för sex. Låtsas inte som att det inte är vad ni spelar på. Det står klart och tydligt att det är fel att säga i public service, och i skolan, att glid inte finns i röven.

Själv ser jag liten skillnad mellan rädsla för att unga har andra sexuella praktiker och att vara rädd för att undervisning om islam ska göra ens barn till slöjbärare. Rädsla för det främmande är same same överallt.

Skrivet av:

Kommentarer inaktiverade.