Burkalicious beef

(Fast we all know burka och niqab är olika saker.)

Jamen here we go again och diskuterar helt fel aspekter. Människor omtalas vara upprörda för nån slags provokation mot en klädkod. Men Liaison Dangereuses reklamfilm, med en supersexig brud i heta underkläder som sedan visar sig bära en niqab över hela kalaset, är ju för i helvete inte problematisk för att den antyder att det kan finnas ambitioner att vara sexig under den sortens klädsel. Hela poängen med en heltäckande klädsel på kvinnor är ju dessutom just att kroppen under anses för sexuell för att visas upp. Vilket något ironiskt gör den täckta kroppen mer sexualiserad än den nakna. Precis vad reklammakarna spelar på här.

Spekulativt så det förslår, men det är beskrivningen jag inledde med som är mest problematisk. ”Supersexig brud i heta underkläder”. Toppat med en slogan som lyder Sexiness for everyone, everywhere. Ja det kunde man väl kanske hålla med om, gu vad fint att alla får vara sexiga, men det är uppenbart att sexighet är en one type of body type of thing.

Är du alltså smal nog lille vän?

Var finns rätten att vara sexig för alla tjocka? Eller för kvinnor utan kurvor? Var finns underkläderna som passar på den icke reklamvärdiga kroppen? Och sitter sexigheten i underkläderna du bär? ”Sexighet för alla överallt” skramlar jävligt tomt när sexigheten ständigt beskrivs som en lagom smal kvinna med lagom kurvor, rätt smink och rätt underkläder.

Var är förresten rätten att vara sexig att se på som man?

Skrivet av:

Kommentarer inaktiverade.