Män är fett äckliga

 

Heteronorm-fail i reklam är väl inget ovanligt, men vissa grejer är onekligen mer pinsamma än andra. Tele2 står för mest verklighetsfrämmande fail på länge.

Du kanske sett den nya Tele2-reklamen? Där en manlig försäljare håller homeparty för en grupp kvinnor och de tror att han säljer dildo men egentligen är det typ nån städgrej*.

Den är vidrig.

Förmodligen som nån slags Sex & The City-vink är rummet fullt med mogna cosmokvinnor som tjohejar och wohoo:ar exalterat medan försäljaren pratar om sin produkt. Men när försäljaren nämner att han använder produkten själv så stelnar kvinnorna till. Eeew. Kan MÄN använda den?

Hahaha ska vi tänka, det var en lustig förveckling, nu blir det pinsamt!

Men det riktigt pinsamma är ju att Tele2 tror att alla kvinnor skulle agera som homofoba hockeygrabbar inför tanken på en man som använder sexleksaker. Att de inte lika gärna kunde tända på tanken. Nog för att försäljaren i filmen inte framställs som en hunk, men den det var tanken på män i allmänhet som var chocken.

Löjliga manliga runk, erotiska kvinnliga dito. Män alltså. Egentligen är vi skitäckliga och inga straighta kvinnor är egentligen intresserade av att ligga med sånt skabb. De bara låtsas för att göra oss glada. Kvinnors lust börjar bli ett etablerat faktum men inte så konstigt att män luras till att känna sig hotade av en dildo om det mekaniska är allt som är relevant.

Den manliga blickens dominans är verkligen inte bara skadlig för kvinnor. Nä fy fan vad jag längtar efter ett samhälle som objektifierar mig också.

- – -

Btw, när vi ändå snackar reklam redan. Oreo-reklamen alltså. ”Vrid, slicka, doppa.” Eh.

- – -

* Update! Julia Skott påpekade för mig att det naturligtvis inte är en städgrej utan mobilt internet. Som ju reklamen är reklam för. Oerhört korkat av mig, så korkat att jag låter felet stå kvar och så kan ni håna mig lite.

Kommentarer inaktiverade.