Pedobjörnar med kikare

Det är naturligtvis ett uttryck för mina egna fördomar när jag skämtar om detta, men är det inte väldigt misstänkt att åklagaren som försvarade behandlingen av Sandviken-familjen i gårdagens Uppdrag Granskning ihärdigt hävdade att semesterfilmen med deras lekande nakna barn var pornografisk? Att hon till och med hävdade att om det var två vuxna som var nakna ihop skulle det rent automatiskt bli porr? Det är svårt för mig att slå bort känslan av att åklagare Fernland i princip är egyptologen och porrgubben Ted Borg som ser snusk överallt. Som den här stjärtvibratorn:

Men för att vara seriös: Det är djupt oroande när det som annars mest är irriterande prydhet och korkad sammanblandning av sex och nakna kroppar istället blir rent samhällsfarligt. Domen mot mangaöversättaren och lagstiftningen som gjort den möjlig såväl som hysterin när ett barn helt naturligt gillar att talla runt på det mesta.

Barn har inte begrepp om sexualitet som vuxna, det är inte farligt – det farliga uppstår när vuxna medvetet utnyttjar detta. Barn leker nakna, det är inte farligt – och blir fan aldrig farligt hur många pedobjörnar som än sitter i skogen med kikaren riktad mot fönstret.

I filmen Happiness lysande skildring av en pedofil sitter denne och runkar i bilen till en barntidning med en ung pojke på omslaget. Hysterin som fått Sandviken-familjen att åtalas skulle förmodligen leda till ett förbud mot barn på bild rakt av där. Det kunde ju pedorunkas till!

Kommentarer inaktiverade.