Skogsporrens död?

Jag satt och skrev på någon typ av romanprojekt igår kväll och insåg att scenerna med porrtidningar som cirkulerade i ett gäng sjätteklassare kanske inte var rimliga ihop med tidpunkten jag föreställt mig, alltså runt 2001. Jag hade glömt internet. Trots att jag faktist på denna blogg uppmärksammat en kampanj för att bevara skogsporren!

Nå, nu är det förstås ett faktum att porrtidningar existerar i butikshyllor även idag och att skogsporr och tidningsdelande har en viss social dimension som är svår att rakt av ersätta med internet. Men förmodligen har tolvåringar idag inte samma desperation efter slitna pappersexemplar när det faktiskt finns en sjuhelvetes massa internetresurser att plocka, även utan att browserhistoriken skulle avslöja det direkt för en förälder. Jag frågade förstås twitterföljarna om det fanns några 88:or eller 89:or som delat tidningar eller hittat skogsporr när de var omkring tolv.

Hur det står till idag vet jag mindre om (och det spelar ingen roll för mitt researchmål), men tack och lov var runt hälften av alla respondenter med egen erfarenhet av slitna magasin i eller utanför skogen, trots anstormande internet. På väg bort verkade dock företeelsen ändå vara, och bästa svaret kom från @fallinpolarbear som troligen hittat den felande länken i porrmedias evolution från pre internet till post internet: sparade bilder på diskett (snajdigt märkt med texten ”skola”).

Kommentarer inaktiverade.