Mera radiosnack

Torsdagstips! En härligt klippsvit om singelliv och tvåsamhet. Mindre smickrande egenskaper från mitt eget nerd life avslöjas, om än uppförstorade och halvsanna, i tidigare hypade Morgonpasset Helg. Enjoy!

För ett tag sedan skrev jag glatt om Morgonpasset Helg och deras singel- respektive tvåsamhetsrapportörer. Nu kan man äntligen gå direkt till klippen med rapporterna istället för att jag ska behöva höfta en tid i programmet som de brukar vara.

Singelrapportören Anna hatar teasers och diskuterar nätdejtingens moment 22. Min exflickvän tvåsamhetsrapportören Susanna vägrar distansförhållanden och ger tips inför en ihopflytt till sammanboende tvåsamhet. I en rapport kan man också i referensen till expojkvännen få veta vad jag har för möbler hemma och vad jag äter för skräp.

De är båda skitbra och roliga rapportörer, och big up även till redaktionens grymma musikval mellan snacken (åh man saknar tiden då all musik i P3 inte var centralstyrt).

Fit like a glove

Bara en liten notis.

Vid lite närmare eftertanke måste jag ge Expressens Sex & Kärlek-sektion lite props för hänvisningen till Brittiska studien om kondomer passform. Det kan man faktiskt ta som ett sånt där tips för män jag efterlyser – dessutom med en extra fluga i samma smäll då det är bra argument mot de som jiddrar om kola med papperet på.

Det är alltså inte bara en fråga om att alla kondomer sabbar känslan, utan att det kan vara en god idé att testa sig fram till en kondom som faktiskt sitter som den ska för att åtminstone den som bär den ska känna bättre. Inte så konstigt egentligen. Ändå har jag aldrig, förutom en enda kondoms lansering som åtklämmande på rätt plats, hört snack om saken på detta sätt.

Man kan förstås undra varför det alltid ska harvas hur svårt det är att sätta på en kondom och att man ska öva en massa. Jag tror att det är mer kontraproduktivt faktiskt, eftersom det ger ett orosmoment som får folk att skita i skydd. Fixa rätt håll och rulla bara.

Och så rätt sort för säkrare, skönare, bättre alltså. Bäst att inte go for that ullared shit med andra ord – gå till skräddarn istället.

Kom som du vill

Jag skrev förra veckan om bristen på råd riktade till män som handlade om män själva. Nå, det är inte bara råd jag saknar. Det är alldeles för lite snack i allmänhet också. Ibland är också snack hockey.

Multipla, fontäner och annat. Orgasmer om de är kvinnors finns det ord för. Till den grad att det blir en press: kan du komma som kvinna på nåt av alla dessa spännande sätt är du klart bättre ligg än de frigiditeter som inte kommer alls. Nåt sånt.

Men presationsångest är inte all skada som kommer av en hype och kategorisering av kvinnlig orgasm. Det är lika mycket ett bidrag att göra mannens orgasm till alltid samma. Alla erövrardiskurser och töm-och-glöm-uttryck, det här är naturligtvis till stor del mäns eget fel. Att män ses som alltid kåta och redo är ytterst nedvärderande mot upplevelsen av sex.

Jag tänkte prata om hur olika det känns att få orgasm med bara små förändringar. Det är rätt coolt ändå. Jag är alltså barnsligt förtjust och fascinerad, det är inte bara mansaktivism detta.

Att hålla på sig måste väl vara det mest omtalade. Förmodligen delvis upphov till myten om blue balls och faran att inte komma regelbundet. Tantrajidder brukar vara duktiga på att prata om att orgasm utan utlösning och att dra ut på orgasmer så de känns mer. Faktiskt det enda jag kan komma på på rak arm som pratar till män om egna upplevelser och teknik – men också där ganska mycket använt i andrahandkällor som medel att kunna prestera mer än att för uppskatta sex i sig. Även om det inte är farligt att inte komma regelbundet fungerar det alltså, det kan verkligen kännas starkare efter ett par dagars uppehåll. Det visste du säkert. Jag skulle förstås tro att det kan vara väldigt mycket psykologiskt man upplever starkare orgasm av en tids avhållsamhet eller lite tease och avbrott. Kroppen har en tendens att ställa in sig på hur ofta man kommer också så det är väldigt olika hur lång tid ett uppehåll ska vara för att märkas.

Position är också påverkande. Jag tror inte det gäller bara män, och jag menar inte bara ställningar för penetrerande heterosex heller. Många har nog en viss ställning som man vant sig vid för onani – testa att variera den! Man kan uppleva stor skillnad i hur det känns att komma baserat på liggande/stående etc.

Förmodligen är det en prostatagrej för män, precis som den där i mansrådvärlden ganska ensamma saken om mäns G-punkt, men att vara lite kissnödig kan också ge en annan känsla av orgasmen. Det är säkert inte heller en exklusivt manlig sak, men jag har aldrig hört nån nämna det, som man eller till män.

Glad skulle jag bli om det trillar in kommentarer med fler tips på saker att experimentera med. Det här var bara lite smygstart.

Var är mina sexråd?

En släng av mansaktivism.

Jag och Elin sitter och kollar på ett avsnitt av Californication där Hank Moody och agenten Charlie Runkle brutit sig in i en killes college-rum, i jakt på kokain. Hank hittar en fleshlight och säger åt Charlie att känna efter inuti den.

– Såna där är så jävla fåniga, utbrister jag.

Elin sätter emot, vad är det för skillnad på en sån och en dildo? Det verkar helt enkelt som jag fallit i fällan av demonisering och sunkframställning av mäns sexualitet.

Nå, nu tycker jag att de är fåniga mest för att det är sjukt onödig att försöka få en att se ut som en fitta (du VET att det är ett redskap du håller i), som redskap betraktat. Långt från allt i dildoväg försöker ju spela riktig kuk. Det hade alltså varit mindre fånigt att ha en termos makaroner, och säkert enklare att rengöra. Att jag ändå fallit i fällan till viss del är dock sant. Inte så konstigt, eftersom mäns sexualitet är lika drabbat av myter och normer som kvinnors. Bland dessa finns enkelheten.

Ett av inläggen som spann vidare på Nour El Refai-klippet jag bloggat här handlade till stor del som den saken. Jag syftar på Tanja Suhinina som konstaterade att hon lackat ur för länge sen om hon varit heteroman. Män framställs helt enkelt som simpla genom att inga tips verkar riktas till män. Tips på egen njutning alltså. Tips för kvinnor att tillfredsställa män och vice versa finns det gott om, såväl som tips för kvinnor att öka sin njutning (vi pratar alltså strictly hetero nu, men det är ju också det dominerande perspektivet i mainstreammedia). Nästan inget finns dock riktat till män om sig själva. Män kommer, är alltid kåta och intresserade av sex vad det än är, det är inte så noga det där. Nåt sånt.

Precis som det är problematiskt att kvinnor ständigt beskrivs som att de har svårt att komma, att kvinnors orgasm är världens mysterium, är det också problematiskt att män ses som så otroligt lätta. När mäns issues behandlas är det prestationsproblem, potens och liknande. Aldrig att ”nej fan, jag har inte skönt sex nog” eller ”jag vet inte ens vad jag gillar”. Vafan. Var är guiden till den egna kroppen för män, var är våra dildopartyn, var är överhuvudtaget våra samtal om hur olika också mäns orgasmer kan kännas? Det slarvas bort när man själv tänker såväl i prestationstermer som i mytisk kvinnoorgasm och simpel mansrunk.

Jag menade alltså att Nour El Refai drev, inte med dåliga män, utan med alla som kör prestationsracet (och att det skulle kunna vara detsamma i heterokontext med ombytta roller när det kommer till oralsex). Den som tänker att utmaningen och äran ligger i den andras njutning för att ens egen är så självklar. Det är alltid lite sorgligt tycker jag. Det självklara vore istället att det lika självklart för alla var att känna sig sjäv och testa sina njutningsvägar.

Förhoppningsvis skulle ingen lika lätt betrakta sin egen njutning som en prestation heller i ett sånt läge, som många heterokvinnor får göra när män ska trixa till det för hennes skull.

– – –

Jag är naturligtvis medveten om att det här är en bra plats att skriva om dessa saker själv på. I’m on it.

Rules of the game

Jag skriver helst min egen regelbok, tack.

”Kvinnans handlingsutrymme förblir hur hon väljer att reagera på och besvara mannens uppvaktning.”

En fantastisk text i Aftonbladet Kultur av Stefan Ingvarsson synar de ”regler” som finns att förhålla sig till i heterospelet när det ska dejtas och blis ihop. Spela svår, lämna dem wanting more, alla de klyschor som ofta harvas som sanningar visar vid en granskning just hur beroende de är av ett heterosammanhang.

Den enkla twisten att fråga hur det då ska göras i samkönade par är allt som krävs för att köra storslägga på dejtingreglerna och få hålen att gapa. Ja det finns väl alltid möjligheten att kalla bögar och flator för twisted freaks om man är så lagd, men mest troligt är väl att det här ligger till grund för tramsgrejer som att fråga vem som är ”kvinnan” i bögparet.

Det är synd att faran i lösningar som ska passa alla så sällan överstiger hur jävla roligt det är att flabba åt skiten. Sorry alla dejtinghandböcker men i’m just not that into you.

Valentin-tin-tin

Ja så var det Alla Hjärtans Dag då.

Jag är en surgubbe. På många sätt. En förutsägbarhet som kommer av den saken är förstås att jag muttrat över Alla Hjärtans Dag som en fånighet hur länge som helst. Det är ganska onödigt, egentligen är det ju bara jag som inte bryr mig och jag har än så länge inte haft nån krock med den saken i förhållanden.

Alltså jag muttrar förstås som vanligt idag, fast lite mindre och man gör faktiskt som man vill. Så länge ingen blir skitsur över uteblivet spektakel i en relation som inte är äldre än ett par månader är det bara att fira på. Nå, som vanligt har ändå xkcd redan sagt det bäst vad gäller andra skäl att vara skeptisk.

– – –

Update: Som jag nämnde häromdan kan den som vill frossa in the luuuv dra till Mymlan och läsa hennes inlägg och sen alla som länkas till i veckans kärlekstema.

Vuxna män säger inte balle

Marcus Birro vet vad som krävs för att vara en riktig jävla man. Det är att kontrollera kuken. Jasåru.

”En sak bör en man lära sig och det är att ta kontrollen över sitt kön. Vad är det för värdelösa män som låter en dinglande enögd muskel styra sina liv?” skriver Birro i Expressen.

Låt mig inleda med två rena rättelser!

1. Kuken är ingen muskel

2. Kåthet sitter inte i kuken

Med detta klargjort kan vi gå vidare.

Birro has been there. Han har varit otrogen, han har svinat och haft sig i forna tider, men nu, nu är han bättre än så. Han är viljestark nog att inte låta frestelser komma före det högre målet. En riktig man vet vad som gäller! ”Disciplinera din balle, man!”

Oh, förresten:

3. ”Balle” är ett ord som tolvåringar använder (and don’t get me started on liknelsen ”den enögda blablabla”)

När Marcus Birro kopplar styrkan att stå emot till manligheten är han i gott sällskap av traditioner och andra Stora Män. Plikten framför allt, mot andra och mot manligheten i sig. Han har naturligtvis rätt i att en påkommen bedragare är bland det mest löjliga man kan hitta – men det gäller främst från det egna perspektivet som bedragare. Det är absolut inte heller exklusivt för vare sig otrohet eller för män. Alla påkomna bedrägerier är desamma och varken otrohet eller självkontroll är specifikt manligt.

Jag tror förstås att det är en ärligt menad varning: Det är förjävligt att vara bedragare och ännu värre i strålkastarna sen för ingen har nån sympati, se upp med den där skiten. Visst, det är alltid ett bra tips. Men jag kräks på manliga dygder. Jag kräks på att förhålla sig till livet som en serie av frestelser, som en ständig kamp att gå emot sin lust oavsett om den är sexuell eller något annat. Fan att en katolik kan vara så luthersk!

Jag vill framför allt inte bli hotad med att manligheten är den största förlusten. Jag skiter i manligheten. Fan, visste jag att jag kunde skada den genom att bete mig illa skulle jag nästan göra det med flit. Ett öga rött, nu kör vi.

Krig och kärlek

Blandade länkar och kommentarer.

Kärlek:

Det kan vara en god idé att hålla koll på Mymlans utropade tema Kärlek denna vecka (utropat med anledning av Alla Hjärtans Dag i helgen). Redan har en rejäl bunt bra blogginlägg skrivits och du hittar många genom kommentarerna på Mymlans inlägg. Annars får man anta att hon sammanfattar med lite länkar i slutet av veckan. Bland de som redan skrivit bra hittar man till exempel Julia Skott som föredömligt ilskesjunger kommunikationens lov.

Krig:

Till något helt annat. Nyheter24 skriver igen om de svenska soldater som köpt sex i Tyskland, vilka nu sluppit undan straff. Det är ju inte så konstigt egentligen – var de i ett land där det är lagligt med sexköp och dessutom inte var i tjänst är det svårt att nå dem från vare sig svenskt rättsväsende eller försvar, oavsett vad man tycker om saken. Under alla omständigheter är det dock roligt utav bara fan att informationschefen på regementet meddelar att de ändå lärt sig en läxa. HUR DÅ?

Snarare har väl praxis satts att det är lugna puckar för svenska försvarets big spenders.

På kurs med Kurt

Det är Safer Internet Day och Ungdomsstyrelsen vill utbilda our youth. Gärna utbildning! Men vad kommer den innehålla, och vilka kan tänkas behöva den mer utöver alla stackars unga?

Dagens Nyheter skriver om EU-finansierade ”Safer Internet Day” (länk till kampanjen, artikeln finns inte på nätet ännu ironiskt nog), som alltså är idag. Ett av inslagen i denna är en upplysningskampanj om sex och internet riktad till ungdomar.

Undervisningspaketet av Ungdomsstyrelsen presenteras idag, vilket enligt artikeln ska ha inställningen ungefär ”utforska gärna din sexualitet på nätet med var medveten om riskerna”. Det låter egentligen både bra och lite oroande, eftersom man brukar kunna vara ganska säker på att Ungdomsstyrelsen kommer lägga mer vikt vid riskerna än vid vad man kan få ut av nätet. Mest kan jag tänka mig att en sån här grej kan bli lite muppig tyvärr.

Roligast angående Safer Internet Day är dock det sjukt töntiga temanamnet i år: ”Think B4 U Post”. Informationen till vuxna om hur de kan hålla koll på sina barn är också riktigt ironiskt skoj. Tipsen är att hålla koll på om ens barn

– använder sekretessinställningar i sociala media

– väljer vänner på nätet som de kan lita på

– tänker noga på konsekvenser av att finnas på bild på nätet

– ber om tillstånd när de publicerar bilder på vänner

Det ironiska då att vuxna garanterat är rejält mycket sämre än precis varenda ungdom ur nätgenerationen. Hur stor andel 40-plussare hittar ens till inställningarna på Facebook? Vad har vi för snittålder på nigeriabrevens offer? Unga är säkert mer naiva, men koll på internet har de.

Alla måste kolla in Think B4 U Post-videon! Ånej man kan bli skrattad åt worldwide med byxor nere herreguuu…

Ta det nu försiktigt!

Safe > Sorry

Via Mattias S blir jag upplyst om en förvånansvärt klumpig miss av Linn Heed. Alltså jag tror ju inte mycket om henne vad gäller värderingar och inställning yada yada – men fucking baskoll, det trodde jag hon hade. Så det är alltså fail-safe med avbrutet samlag som preventivmedel? Hej och hå.

Det kan såklart vara bra att nämna att varje oskyddat samlag inte ger en graviditet rakt av. Att inga helt säkra perioder eller skyddslösa metoder är särskilt pålitliga finns är väldigt viktigt att säga, men det är också bra att stävja allt som leder till myter om graviditet genom toasitsar och badhus. Ändå är detta nog det mest puckade och ansvarslösa jag läst av Heed.

(Första länk ovan är till Mattias blogg – läs det! Där finns även RFSU:s råd inklistrat, vilket är mycket avslappnat och bra.)