bulgurblogg | Strt | Bck | Fwd | Arkiv | Kommentera

--- mån.2.jan/06 ---

först storstädning hemma och sen narnia på bio. lite av en besvikelse måste jag säga, inte ens som ytlig men fläskig äventyrsfilm var den särskilt vass. storyn är helt enkelt för lam redan i grunden. och vafan: jultomten? hur kan ens narniavarelserna veta vad julen är - de befinner sig ju mitt i en kristen evangelieallegori!

det stora slaget hade kanske gått an om de gjort allt lite skitigare, men istället petade man in ständigt skinande rustningar och überlätta aluminiumsvärd. och medan de animerade talande djuren var äckligt realistiska var den onda minotaurens dräkt ganska risigt gjord.

dagens fantasykvalitet fick istället slutet på HP-bok #4 stå för. rejält mycket bättre än filmens slut, som kändes som att man gick ur salongen i förtid mitt när you-know-who återfått sin forna makt. i boken fick man ordentligt med avmattning och plan-smidande. och nästan lite politiska debatter till och med.

nästa bok blir den första jag inte sett på film innan, det blir intressant. så kan man äntligen diskutera lite med Sanna huruvida nya karaktärer motsvarar ens förväntningar när det väl blir en film, istället för att bara säga "jaså, jaha" till hennes synpunkter.


dagens bild: vackra snöglansträdet utanför studion.

 

statistik,
serier
:

 

monty python's flying circus - 1 avsnitt
s1e09, the ant (an introduction)

ca. 30 min.

statistik,
läsning
:
 

HP and the goblet of fire
ca. 50 min. (-> utläst.)

lasermannen
ca. 20 min.

ca. 70 min.