bulgurblogg | Strt | Bck | Fwd | Arkiv | Kommentera

--- tor.29.dec/05 ---

tisdagen var all about dubbelmatcher i tennis. Eckes xbox var nyutrustad med fyra handkontroller så man kunde spela alla på en gång. och så holy grail på tv förstås, eller "monty pythons galna värld" som det stod i tidningen. att de inte kan lägga ner de svenska titlarna nån gång, folk fattar ju inte ens vad det är för film som ska visas egentligen. anyways, fatta nöjet att äntligen se den filmen med samma kompisar som man en gång citerade den till döds med i lågstadiet.

- - -

igår var all about tågresa. längre än väntat förstås, tio minuter från göteborg stannade vi. "olycka med mötande tåg" sa de, det kunde ta ett par timmar att få åka vidare.

och när sånt händer blir ju alla människor plötsligt så sociala och förenade i klagandet, så tanten bredvid mig började naturligtvis småprata med mig. och det vore väl ok, om hon hoppat över det där med att hennes äldsta barnbarn var en sån elak flicka.

tydligen var det nåt slags tonårsuppror på gång, hon var tretton år, "mycket elak och otacksam", ville vara ensam hemma på annandagen istället för att följa med till sin farbrors familj, eller sova över hos en kompis i kista (den här familjen bodde i sollentuna). en jämnårig kompis, betonade tanten och lät som om hon egentligen sagt "trettioårig man, på rov".

målade sig gjorde hon också, betedde sig som hon skulle vara tjugo. när jag lite försiktigt försökte framhärda att det där med att måla sig mycket kanske inte har så stor betydelse, att hon väl kan få se ut och klä sig som hon vill i alla fall, sa tanten lite glatt att "nä, det kanske är det roligaste med saken ändå - det ser ut som hon doppat huvudet i en påse mjöl", och jag insåg att det nog var fråga om nån slags gothare. kanske var det en kista och inte i kista.

sen kom i alla fall ersättningsbussarna så man slapp höra mer.

- - -

idag är det snöstorm. jag blir inne hela dan.

- - -


dagens bilder: sundsvallsjulkavalkad.


värsta mottot för ÖB-godis.


no shit. själv sover jag med både skärbrädan och wettextrasan.

 

statistik,
läsning
:

 

harry potter and the goblet of fire
ca. 180 min.

ca. 180 min.